Gabriel Financiele Bescherming header

Verzekeringen


          

Wanneer je van plan bent om de zending in te gaan is het erg belangrijk om je verzekeringen goed geregeld te hebben. Sommige zaken hoef je minder uitgebreid te verzekeren dan in Nederland maar er zijn ook dingen die juist meer aandacht vragen.

Wat houdt het in

In Nederland kennen we kwalitatieve ziektekostenverzekering. Het is wettelijk bepaald wat in de basis gedekt moet zijn en iedereen is verplicht zo een verzekering af te sluiten. In veel zendingslanden is dat heel anders. Als je iets ernstigs overkomt is het soms maar de vraag of zo een verzekering wel uitkeert. Wij raden daarom aan om in die gevallen in Nederland dit te regelen. Samen met een internationale verzekeraar hebben wij een speciale ziektekostenverzekering ontwikkeld voor zendelingen, waarbij je er zeker van kan zijn dat je de zorg kan krijgen die je nodig hebt.
Naast de ziektekostenverzekering helpen wij ook bij de advisering en bemiddeling van andere verzekeringen die als zendeling praktisch kunnen zijn. Denk aan een aansprakelijkheidsverzekering of rechtsbijstandverzekering.

Wat doen wij

Samen met de zendeling en eventueel de thuisfrontcommissie kijken we naar de huidige situatie, de wensen voor tijdens het verblijf in het buitenland en de wensen voor de toekomst. Op basis daarvan zorgen wij voor een verzekeringspakket op maat.
Tijdens de periode in het buitenland hebben we regelmatig contact met de zendeling en de thuisfrontcommissie om te kijken of het verzekeringspakket nog past bij de huidige situatie.

Inhoud pakket

Wij hebben de unieke positie om bij meerdere verzekeraars internationale (ziektekosten)verzekeringen voor zendelingen aan te kunnen bieden. Deze verzekeringen zijn afgestemd op onze kernwaarden en gericht op wat voor zendelingen belangrijk is. De kosten voor het ziekenhuis, huisarts en specialisten worden volledig vergoed. Kwalitatieve zorg staat centraal. Als dit plaatselijk niet voldoende gewaarborgd kan worden dan wordt er gezorgd dat je in een ziekenhuis elders of in Nederland geholpen kan worden. Voor bijvoorbeeld een bevalling kan je ook altijd kiezen om hiervoor naar Nederland te gaan. Zelfs de vliegkosten worden dan grotendeels gedekt. Door het internationale karakter kan er altijd snel adequate hulp geboden worden, waar ter wereld je ook bent.

De kosten zijn afhankelijk van de persoonlijke situatie en de gekozen verzekeringen. Kortom het is echt maatwerk! In een persoonlijk gesprek kunnen wij je daar alles over vertellen.