Gabriel Financiele Bescherming header

Sparen en Beleggen


          

Onze visie op geld

Wij zien geld als iets dat je hebt gekregen. Het is geen eigendom maar een middel om te gebruiken en beheren. Je kan het zien als een vermogen wat je is toevertrouwd, net als andere talenten en eigenschappen die je in je hebt. Je mag je geld gebruiken voor je eigen levensonderhoud en dat van de mensen om je heen. Het is wijs om een reserve te hebben om ook in de toekomst de nodige uitgaven te kunnen doen. Als er voldoende reserves zijn kun je het beheren en het zelfs laten renderen. Hoe doe je dat op een goede manier?

Wij geloven in het investeren in een betere wereld. Dat je belegt in organisaties die producten maken waar we achter staan, zoals medische apparatuur en gezonde voeding. Wapenhandel en kernenergie zijn voorbeelden van producten waar wij liever niet in investeren. We vinden het ook belangrijk dat de organisaties waardig omgaan met mensen. Dat mensenrechten gerespecteerd worden en er passende arbeidsomstandigheden zijn. We willen niet investeren in organisaties die kinderen laten werken, discrimineren of afpersen. We geloven ook dat de wereld beter af is zonder corruptie. We willen daarom investeren in bedrijven die eerlijk en transparant te werk gaan.

Als iedereen op deze manier zou beleggen dan zou geen enkel bedrijf meer meewerken aan corruptie en moeten alle bedrijven waardig omgaan met mensen als ze investeerders willen blijven aantrekken. De impact is daarom groot als je op deze manier investeert, jouw geld maakt dus echt het verschil.

Gegarandeerd resultaat in de praktijk

Investeren in een betere wereld kan goed gepaard gaan met het behalen van een mooi rendement. Dit hebben de resultaten uit het verleden ook bewezen. Resultaten uit het verleden geven echter geen garantie voor de toekomst, terwijl beleggen op deze wijze wel gegarandeerd impact heeft.

Hoe kan je impactvol investeren?

Puur investeren
Beleggen in projecten waar het verbeteren van de wereld centraal staat. Dit is de meest impactvolle manier om je geld te investeren. Voorbeelden hiervan zijn de cashewnootoogst in Benin waar 3.000 ‘kleine boeren’ het levensonderhoud voor hun gezin kunnen verdienen, of beleggen in een melkfabriek in Ethiopië waardoor veeboeren die zeer lage inkomsten hebben meer melk kunnen verkopen en daardoor hun inkomsten verbeteren.

De focus bij deze projecten ligt compleet op een mooiere, eerlijkere wereld. Het is meegenomen als er een goed rendement uitkomt en je geld niet verloren gaat, maar zie het niet als een investering voor het beste financiële rendement. Het zit meer tussen een schenking en een belegging in. Een prachtige investering voor de wereld, dat zeker. Voor deze beleggingen geldt vaak een minimale investering van € 100.000,-.

Investeer in de wereld en jezelf
Verantwoord beleggen met meer zekerheid kan bereikt worden door te investeren in minder risicovolle projecten en een grotere spreiding. Wij onderzoeken voortdurend beleggingsfondsen die investeren in organisaties die aansluiten op onze visie op geld. Wij proberen de beste te selecteren en jij kunt beleggen in deze selectie. Daarmee investeer je in meer dan 1.500 bedrijven en overheden, verspreid over de hele wereld. Hierdoor wordt voor jou het risico beperkt en tegelijkertijd de wereld beter. Ook streven we hierbij naar een mooi rendement voor jouw investering. Een mooie win-win situatie dus. Lees hier verder voor meer informatie over dit onderwerp.

Dichtbij huis beleggen
Er bestaan diverse mogelijkheden om vandaag de dag merkbaar te investeren in duurzame producten. Denk hierbij aan het plaatsen van zonnepanelen op je eigen dak, een beter geïsoleerd huis of een eigen windmolen of “windboom”. 

Beleg wat je niet nodig hebt

Natuurlijk is investeren in bovenstaande onderwerpen iets moois. Het is echter wel belangrijk om dit te doen vanuit een persoonlijke, gezonde financiële situatie. Heb je wel spaargeld maar verwacht je dit de komende twee jaar uit te geven? Of wil je geen kans lopen op een negatief rendement? Dan kijken we graag samen met je naar de mogelijkheden om dit op een goede spaarrekening te zetten of tijdelijk vast te zetten door middel van een deposito.

Wat past bij mij?

Door middel van ‘Jouw Financiële Persoonlijkheid’ kijken we naar wat voor type persoon jij bent als het gaat om financiën. In hoeverre past risico eigenlijk wel bij je? Welke kennis heb jij binnen de financiële sector? Wat past bij jouw persoonlijkheid? Klik hier om de vragenlijst te downloaden.

Wanneer je daadwerkelijk gaat beleggen vullen we ook een risicoprofiel met je in. Deze is hier te downloaden.