Gabriel Financiele Bescherming header

Budgetbeheer


          

Budgetbeheer, een goed overzicht krijgen van al jouw inkomsten en uitgaven. Precies zien hoeveel geld er binnen komt en hoeveel geld er weer uit gaat. Dat is budgetbeheer, net als op een slimme manier geld besparen. Een aantal slimme bespaartips hebben wij voor jou op een rijtje gezet, doe er jouw voordeel mee en houd aan het einde van de maand iets extra’s over. Klik hier voor de bespaartips.

Wil je zelf inzicht krijgen in jouw financiën? Het begint bij het een lijst te maken van je inkomsten en uitgaven. Pak je bankafschriften erbij en bonnetjes van contante uitgaven en noteer per rubriek wat je in welke maand hebt uitgegeven. Excel is hier een handig programma voor, maar het kan ook in word of zelfs gewoon met pen en papier. Je kan er ook voor kiezen om gebruik te maken van automatiseringsmogelijkheden. Hiervoor bieden wij de volgende tool gratis aan:

Registreren

 Login

Als je inzicht hebt in wat je uitgeeft en wat er binnen komt kan je dit vergelijken met wat gemiddeld is in jouw situatie. Bijvoorbeeld op de site van het Nibud vindt je daar kosteloos mogelijkheden voor.


Je kan er ook voor kiezen om ons in te schakelen om je te helpen om beter om te gaan met je budgetbeheer. Wij hebben een budgetpakket ontwikkeld waarbij je het volgende kunt verwachten:

1. Inzicht in jouw inkomsten en uitgaven.
2. Besparing op jouw vaste lasten.
3. Besparing op jouw variabele uitgaven.

Samen met jou inventariseren we de inkomsten en uitgaven en vergelijken dit met wat gebruikelijk is in jouw situatie. Bij uitgaven die hoger zijn dan gebruikelijk bespreken we dit en helpen we je om hier kosten in te besparen. Ook vergelijken we je vaste lasten met wat andere partijen hierin kunnen aanbieden om hier besparingen in te kunnen realiseren.

Wanneer je dat wilt is het ook mogelijk om ons het volledige beheer over jouw inkomsten en uitgaven over te laten nemen. Hiervoor werken wij samen met de budgeteer.